Malé, veľké, žlté, oranžové, zelené aj sivé, dekoratívne aj na jedenie či vyrezávanie. Viete, o čom je reč? Ak ste pomysleli na tekvice, uhádli ste. Na svete existuje nesmierne široká paleta tekvíc a ich odrody sa rátajú na stovky. Dopestovať sa dajú na všetkých kontinentoch s výnimkou Antarktídy, a teda ani Slovensko nie je výnimkou. Práve naopak, tekvice sa u nás tešia čoraz väčšej obľube. Viac o nich v rozhovore s Jakubom Mankoveckým zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity zistila Jana Obrancová.
Jeseň je obdobím dozrievania aj zberu tekvíc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak aj vy máte v záhrade ešte tekvice, nie je prečo otáľať a treba ich obrať a uskladniť. Pri správnom skladovaní vydržia aj niekoľko mesiacov.