Hovoria jej aj náš národný poklad. Ale v zemi ju hĺbiť nemusíte. Ani geológovia vám nič nepomôžu. Zato poľnohospodári vám radi podajú pomocnú ruku. Aj koneční spracovatelia tohto jedinečného produktu - potravinári. V obchodnom reťazci to môžeme ukončiť už sami - ako zákazníci a spotrebitelia. A samozrejme gurmáni. Lebo kto sa rozhodne pre túto špecifickú lahôdku - čuch aj chuť musí mať stopercentné. Biela lahôdka zavoňala a zachutila aj Hane Michalčíkovej.
Kulinárske špeciality alebo nástrahy leta - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Ak nie ste zrovna vegetariáni, tak vám domáca masť s cibuľkou vonia veľmi príjemne. Býva rýchlym a obľúbeným občerstvením na festivaloch a rôznych podujatiach v prírode. V septembri to budú ešte hodové slávnosti, festivaly, aj obľúbené vinobrania. Chlieb s čerstvou cibuľou je hotový raz – dva, použitého riadu je pri príprave minimum a chuť je neopakovateľná. Čerstvá bravčová masť však šteklí naše chute aj v obľúbenom vyprážanom rezni, alebo langoši, pochúťke ktorej odolá len máloktorý Slovák.. Aj by ste si dali, ale váhate, čo na to zdravie? Počúvajte ďalšie minúty s Hanou Michalčíkovou.
Kulinárske špeciality alebo nástrahy leta - II. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bravčová masť sa používa odpradávna aj v ľudovom liečiteľstve na mnohé ďalšie choroby: pri bolestiach kĺbov, zubov, k zlepšeniu mobility pri zranení kostí, pri prechladnutí, detskej kolike a aj proti ekzémom.