Netradičné, ale chutné jedlo z jahôd na Primaciálnom námestí v Bratislave.
Vedeli ste, že jahody patria medzi najsilnejšie potravinové antioxidanty? Chránia mozog či nervové bunky a ich vysoký obsah ovocných kyselín má dezinfekčné účinky na náš tráviaci systém. Jahody obsahujú i vlákninu, ktorá pomáha pri znižovaní cholesterolu v krvi. V Bratislave na Primaciálnom námestí mohli nedávno návštevníci ochutnať studenú jahodovú polievku či morčacie prsia s jahodovým rizotom... V centre mesta nahrával Miroslav Würfl.
Jedlá z jahôd Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nezabudnite, že je v nich veľa vitamínu C, karoténu, vitamínu B i fosforu, železa, mangánu či medi a priaznivo pôsobia napríklad aj na pleť. No nielen plody jahôd sú zdravé, od mája do augusta sa zbierajú aj listy najmä lesných jahôd, ktoré obsahujú veľa trieslovín, éterických olejov či vitamínov a pomáhajú pri liečbe rôznych ochorení.