V piatok sa môžeme na celom Slovensku pripojiť do oslavy zdravého a chutného jedla v rámci celosvetovej iniciatívy Food Revolution Day, za realizáciou ktorého je svetoznáme meno šéfkuchára Jamieho Oliviera...
Tento rok sa po druhýkrát Food Revolution Day organizuje aj na Slovensku, vďaka ambasádorkam projektu z občianskeho združenia Jem iné Anete Orosiovej a Janici Lacovej, ktoré sa v posledných rokoch stali na Slovensku známymi tvárami medzi priaznivcami zdravého a dobrého jedla. Kreatívna dvojica mladých žien je podpísaná pod podnetnými projektmi, ako Jem iné, Kredentz, Bratislavský regál, ale aj pod rodiacou sa nevšednou školou varenia v Starej tržnici v Bratislave. Tatianu Šuškovú zaujímalo, aké boli ich začiatky v kuchyni:
Food ambasadorky – Food revolution - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Food revolution Day je výzva pre škôlky, školy, organizácie, firmy, komunity či jednotlivcov, aby v tento deň venovali svoj čas a pozornosť tomu, čo budú konzumovať, a aby posúvali svoje know-how o zdravom jedle a zodpovednejšom stravovaní ďalej. Foriem, ako osláviť Food revolution day, ktorý bude na Slovensku i na celom svete prebiehať tento piatok 16. mája, je naozaj veľa. Na úspešný priebeh jeho druhého ročníka na Slovensku dohliadajú food ambasádorky Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré si pozvala k mikrofónu Tatiana Šušková.
Food ambasadorky – Food revolution - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
A niečo z nových prístupov k vareniu sa môžete naučiť aj vy. Počas Food revolution day bude 17. mája prebiehať v priestoroch Starej tržnice v Bratislave aj otvorenie Školy varenia Jem iné a ukážky všedno-nevšedného varenia.