Niet pochýb o tom, že špargľa je veľmi zdravá zelenina.
Obsahuje vitamín C, kyselinu listovú a jej konzumáciou dodávame organizmu vitamíny, ale aj železo, vápnik a draslík. Špargľa pomáha odvodňovať, čím sa telo zbavuje škodlivín a znižuje sa krvný tlak. Napriek tomu sú ľudia, ktorí ju nekupujú, pretože ju nevedia spracovať ani pripraviť. Ako poznáme, či je špargľa čerstvá, ako sa zbaviť tzv. fúzikov, ktoré sa na nej z času na čas vyskytnú. Niekoľko cenných rád ponúka pestovateľ špargle Milan Fabuš, ktorého oslovila Viera Horáková.
Špargľa – kráľovská zelenina – 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tohto roku sa špargľová sezóna začala skôr ako po iné roky, a tak je celkom logické, že sa aj skôr skončí. Nemusíte byť sklamaní. Špargľu si môžete aj uskladniť. Zavariť, alebo zamraziť. Zajtra sa dozviete, ako na to.