Na radosť mnohých gurmánov sme sa špargľovej sezóny dočkali o niečo skôr, ako po minulé roky.
Na Slovensku túto kráľovskú zeleninu pestujú len na Záhorí a v okolí Hurbanova, pretože špargľa potrebuje pre svoj rast ľahkú, piesčitú zem, ktorá sa ľahko prehrieva. Špargľa obsahuje málo kalórií, ale zato množstvo minerálnych látok a vitamínov. Aj preto by nemala chýbať na našom jedálnom lístku. Dozvedela sa Viera Horáková od odborníka na pestovanie špargle Milana Fabuša.
Špargľa – kráľovská zelenina – 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pokiaľ špargľu obľubujete, iste nechýba ani vo vašom jedálnom lístku. Môžete ju pridať do rizota, výborný je aj špargľový závin, či špargľová polievka. Zajtra vám poradíme, ako špargľu chutne pripraviť.