Špargľa – kráľovská zelenina – 3. časť

Špargľa – kráľovská zelenina – 3. časť

Na radosť mnohých gurmánov sme sa špargľovej sezóny dočkali o niečo skôr, ako po minulé roky.

Na Slovensku túto kráľovskú zeleninu pestujú len na Záhorí a v okolí Hurbanova, pretože špargľa potrebuje pre svoj rast ľahkú, piesčitú zem, ktorá sa ľahko prehrieva. Špargľa obsahuje málo kalórií, ale zato množstvo minerálnych látok a vitamínov. Aj preto by nemala chýbať na našom jedálnom lístku. Dozvedela sa Viera Horáková od odborníka na pestovanie špargle Milana Fabuša.

Špargľa – kráľovská zelenina – 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokiaľ špargľu obľubujete, iste nechýba ani vo vašom jedálnom lístku. Môžete ju pridať do rizota, výborný je aj špargľový závin, či špargľová polievka. Zajtra vám poradíme, ako špargľu chutne pripraviť.

Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame