Špargľa – kráľovská zelenina – 2. časť

Špargľa – kráľovská zelenina – 2. časť

Tento týždeň sme si zobrali pod drobnohľad prvú nerýchlenú zeleninu, ktorú už dokážeme dopestovať aj na Slovensku.

Hovoríme o kráľovskej zelenine, ktorou je špargľa. O tom, že z roka na rok pribúda tých, ktorí ju zaraďujú do jedálneho lístka svedčí aj fakt, že pred 20 rokmi, keď ju na Záhorí začali pestovať, sa na český a slovenský trh dostalo 200 kg, v minulom roku 200 ton. Aj to je dôkazom, že špargľa sa v slovenských kuchyniach udomácnila. Môžeme si ju dopestovať aj sami? Opýtala sa Viera Horáková Milana Fabuša z firmy Asparagus.

Špargľa – kráľovská zelenina – 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú ľudia, ktorí špargľu obľubujú, ale veľa je aj takých, ktorí ju do jedálneho lístka nezaraďujú aj preto, že ju nevedia spracovať, teda správne očistiť a následne pripraviť. Niekoľko dobrých rád, ako nato, vám ponúkneme zajtra.

Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame