Pýchou nášho potravinárskeho priemyslu bola kedysi bratislavská Palma, ktorá však už doslúžila. A práve o tejto storočnej fabrike sa Peter Buček porozprával s univerzitným profesorom Štefanom Schmidtom vari päťdesiat metrov od nej, keďže je už bez života a hermeticky uzatvorená ťažkou bránou.
Palma 1
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
O chvíľu sa bližšie pozrieme na potravinárske výrobky, ktoré kedysi vychádzali z výrobných liniek Palmy. Aj bratislavská Palma je príkladom zvláštneho vývoja. Dlhé desaťročia bola schopná zásobovať jedlými tukmi a olejmi nielen celé Slovensko, ale aj zahraničie, avšak dnes už nefunguje. Aj o tom sa s profesorom Štefanom Schmidtom porozprával Peter Buček.
Palma 2
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na charakteristickú vôňu oleja si spomenú mnohí skôr narodení Bratislavčania, ktorí prechádzajú okolo Palmy na Račianskej ulici. Pravda, v časej jej najväčšej slávy.