Namiešať čo najlepší nápoj alebo uvariť čo najlepšie jedlo – pre jedno i druhé však platí, že s použitím piva.
Taká bola základná podmienka medzinárodnej súťaže študentov gastronomických škôl Trenčiansky pivný somelier. U nás podobnú nenájdete, a v Trenčíne ju organizovali už po druhý raz. A dôvod? Kultúra gastronómie s pivom je na Slovensku stále ešte akoby v plienkach, a je na nastupujúcej generácii barmanov i kuchárov, aby sa to zmenilo... Téme sa venoval Ctibor Michalka.
Trenčiansky pivný somelier Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V tejto súvislosti dodajme, že už ten nasledujúci ročník Trenčianskeho pivného someliera by sa mal rozrásť aj o študentov zo škôl z nemecky hovoriacich krajín. Podľa organizátorov tomu nasvedčuje spolupráca, ktorú s nimi rozbehli a ešte tento rok by sa pre zmenu na opačnú stranu k nim mali napr. školáci z Trenčína dostať na prax.