Aj keď sa dnes veľa hovorí o ekologickom poľnohospodárstve a takzvanom čistom dorábaní plodín, v niektorých odvetviach ešte nemáme prvovýrobcov.
A to aj napriek tomu, že je o dané komodity záujem. Jedným z takýchto segmentov je aj dorábanie húb pre spracovanie v odvetví biotechnológií a výroby výživových doplnkov. Na Slovensku je mnoho takýchto projektov, ktoré zastrešuje Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum. Viac o sa Martin Jurčo dozvedel od biotechnológa Tibora Dobolyho.
Hliva ustricovitá - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
S Martinom Jurčom a biotechnológom Tiborom Dobolym sa rozprávame o hlive ustricovitej. Hubu mnohí obľubujú najmä v zimných mesiacoch, keď iných húb niet. My sa dnes rozprávame o hlive ustricovitej aj z pohľadu využitia v oblasti výživových doplnkov.
Hliva ustricovitá - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.