Jednou z prvých prevádzok ekologického potravinárstva je aj prvá pekáreň, ktorá vyrába bio chlieb a bio pekárenské výrobky na Slovensku.
Organické alebo alternatívne poľnohospodárstvo. Aj tak nazývajú odborníci produkciu ekologického poľnohospodárstva. Do tohto presne kontrolovateľného reťazca výroby sa však postupne dostávajú len pestovatelia zemiakov, zeleniny, ovocia či hovädzieho mäsa, ale už aj potravinárske podniky. Jednou z takých je aj prvá pekáreň, ktorá vyrába bio chlieb a bio pekárenské výrobky. Ak by ste si mysleli, že v tomto biznise ide podnikanie ľahko, mýlite sa – aj pionieri v tejto oblasti Igor Koromház a Štefan Hrončo z Dunajskej Lužnej – začali pred dvomi rokmi vďaka číremu nadšeniu. Kým v ostatných krajinách Európskej únie majú s takouto produkciou dlhoročné skúsenosti, my sa musíme učiť aj na vlastných chybách. Viac povedali Martinovi Jurčovi Igor Koromház a Štefan Hrončo.
Výrobca bio chleba na Slovensku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.