Farmárova nedeľa v nedeľu 22. 12. bude o príprave na vianočné sviatky – napríklad o nákupe potravín, ale aj o zimnej starostlivosti o zvieratá a mapovaní tohtoročných aktivít prvovýrobcov.
* Aký bol tento rok pre Značku kvality SK? Aký majú o ňu záujem potravinári, aký je zmysel a význam tohto projektu? Aké sú kontrolné mechanizmy certifikátov Značka kvality SK a ktoré potraviny sú najviac zastúpené v tomto systéme? Čo by si mal všímať spotrebiteľ pri nákupe? Hovoriť bude vedúci Odboru kontroly potravín Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Ján Štulc, generálna riaditeľka Sekcie potravinárstva a obchodu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Zuzana Nouzovská a riaditeľ Výskumného ústavu potravinárskeho Peter Siekel.
* Zosumarizujeme rok u prvovýrobcov v Turčianskych Kľačanoch.
* Školské hospodárstvo pri Strednej odbornej škole poľnohospodárskej a služieb na vidieku v Trnave má v chove niekoľko desiatok holsteinských kráv, len nedávno narodené teliatka, mangalice, kozy, ovce a dvoch poníkov. Študenti i väčšina zamestnancov odchádza na vianočné prázdniny. Kto a ako sa postará o živé tvory počas sviatkov?
* Veterinárny lekár, deväťdesiatnik Július Molnár nám povie viac aj o boji proti chorobám hospodárskych zvierat. Po druhej svetovej vojne sa bojovalo proti takým ochoreniam, o ktorých dnes už nepočuť.
Farmárovu nedeľu vysielame 22. 12. krátko po 16. hodine. Na stretnutie sa teší Martin Jurčo.