Ako sa darí slovenským malým pivovarom?

Ako sa darí slovenským malým pivovarom?

Tak ako sa v rôznych regiónoch Slovenska rodia rôzne druhy vína - tak možno o tom hovoriť aj v prípade piva. Ekonomická situácia v 90. rokoch priniesla zmenu v štruktúre pivovarníckeho priemyslu. Zanikli okresné pivovary a nahradili ich veľké koncerny. A to do istej miery urýchlilo budovanie malých prevádzok. A tak ako huby po daždi vznikajú malé pivovary. Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska a Pivovarnícka akadémia dokonca vyhodnocujú najlepšie pivo uvarené v malom pivovare. Viac nám povie Martin Jurčo.

Ako sa darí slovenským malým pivovarom? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Malé pivovary vyrábajú rôzne regionálne pivá, pivné špeciály a aj pivá rôznych nevšedných chutí. Jednou z noviniek je napríklad pivo s príchuťou dymu. Kým spotrebitelia napríklad v Írsku sú zvyknutí na nevšedné produkty, u nás sa postupne s takýmito špeciálmi ešte len zoznamujú.

Autor: Martin Jurčo Ilust. foto: Letiha

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame