Slovensko dosiahlo úspechy v gastronómii

Slovensko dosiahlo úspechy v gastronómii

Chute máme každý iné a pod slovom „dobrota" si každý z nás predstaví to, čo najviac chutí práve jemu. Nie vždy sa naše chute stretávajú s pochopením výživových odborníkov alebo gastrošpecialistov - predsa len, aj oni majú každý svoje chute. Existujú však aj také potraviny, ktoré svojou chuťou a zložením oslovia naozaj aj tie najvyberanejšie jazýčky sveta - a tie sa potom zväčša môžu pýšiť rôznymi svetoznámymi oceneniami. Nájdeme ich aj na Slovensku? - Zisťovala Jana Obrancová.

Slovensko dosiahlo úspechy v gastronómii - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mandľové maslo, korenená kvetová medovina a alkoholová čili paradajková omáčka. Čo spája tieto tri dobroty? Zlaté hviezdy, ktoré získali na súťaži Great Taste awards 2016, ktorá je vo svete gastronómie prirovnávaná k filmovým oskarom. A viete, čo ďalšie tieto tri dobroty spája? Ich pôvod. Všetky tri totiž pochádzajú zo Slovenska a sú tak dôkazom toho, že aj naše produkty môžu byť svetovo úspešné a výnimočné. Viac o nich povie Jana Obrancová.

Slovensko dosiahlo úspechy v gastronómii - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hoci naše slovenské produkty na najvyššie ocenenie zatiaľ nesiahli, stále patria medzi svetovú špičku - a ich výrobcovia tak možno majú pred sebou novú métu. Ďalšie kolo gastro oskarov totiž štartuje už o dva mesiace - teda v januári.

Autorka: Jana Obrancová Ilust. foto: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame