Ekologickí aktivisti z regiónu Nové Mesto nad Váhom zrekonštruovali a sprevádzkovali viac než sto rokov starú sušiareň ovocia. Nachádza sa v Bošáci v časti Zabudišová a patrí Veronike a Mariánovi Maruškovcom. Nepoužívali ju už niekoľko desaťročí. Viac sa Iveta Pospíšilová dozvedela od Veroniky Maruškovej.
Stará sušiareň ovocia znova funguje
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V tomto roku po prvýkrát v histórii sušiarne sušili aj marhule z Bratislavy a ringloty zo Serede. Pre tieto druhy ovocia treba kúriť pomaly a sušenie trvá tri - štyri dni. Najrýchlejšie sa sušia jablká. Stačí dvadsaťštyri hodín.
Autorka: Iveta Pospíšilová Foto: Iveta Pospíšilová