Je slovenská gastronómia atraktívna aj pre cudzincov?

Je slovenská gastronómia atraktívna aj pre cudzincov?

Aj vy si radi pochutnáte na našich tradičných špecialitách? V minulosti získala slovenská gastronómia viaceré ocenenia aj na svetových výstavách Expo - napríklad v Montreale, Bruseli či v Zaragoze. Oživiť spomienky na celosvetový úspech sa rozhodli členovia bratislavského Klubu Fijet Slovenského syndikátu novinárov. Na ochutnávku typických slovenských špecialít pozvali do klasickej drevenej koliby na okraji Bratislavy kolegov novinárov, hotelierov, ale aj manažérov z oblasti cestovného ruchu. Miroslav Würfl najskôr oslovil jedného z organizátorov Petra Kolníka.

Je slovenská gastronómia atraktívna aj pre cudzincov? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zástupcovia regionálnych združení cestovného ruchu konštatujú, že bežných zahraničných turistov láka na Slovensko okrem vzácnych historických pamiatok aj naša špecifická kuchyňa. Diskusia na túto tému bola hlavným cieľom folklórneho večera v klasickej kolibe neďaleko centra nášho hlavného mesta. Novinári, diplomati, hotelieri aj manažéri ochutnali kapustnicu, bryndzové halušky, baraní guláš a makové šúľance. Rádio Regina zastupoval Miroslav Würfl. Najskôr zisťoval, čo chutilo žurnalistkám Jane Janků a Alžbete Capkovej.

Je slovenská gastronómia atraktívna aj pre cudzincov? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak si aj vy budete pripravovať strapačky či bryndzové halušky - najlepšie vraj chutia v drevenej miske s použitím drevenej lyžice. Kedysi dávno ich tak na Slovensku jedávala celá rodina z jednej veľkej misy.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame