Hovorí sa, že chlieb je základná potravina. V obchode nájdeme množstvo rôznych druhov chleba - no vraj najlepší je ten najuniverzálnejší. Pšeničná alebo ražná múka, voda, droždie, soľ - to sú tie najzákladnejšie ingrediencie. My ako spotrebitelia by sme mali vedieť, ako si dobre vybrať, nakúpiť a hlavne ako správne chlieb skladovať. Martin Jurčo si preto pýtal rady od jedného z najvýznamnejších slovenských odborníkov na pekárenské technológie - Vojtecha Szemeša.
Ako mať chlieb čo najchutnejší? - 1. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Aký bol chlieb, ktorý ste si dnes odkrojili na raňajky? Možno chutný a možno nie. Dnes hovoríme v našich spotrebiteľských radách o tom, čo všetko robiť, čo si všímať a na čo dávať pozor, aby bol chlieb skutočne chutný, a to nielen vtedy, keď ho kúpime. Slovo má Martin Jurčo a odborník na pekárenské technológie Vojtech Szemeš.
Ako mať chlieb čo najchutnejší? - 2. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Chlieb náš každodenný. Môže byť lahodný či trpký a tvrdý. Azda aj vďaka našim radám bude ten váš vždy chutný.