Zomrel odborník na mlieko a syry Karol Herian

Zomrel odborník na mlieko a syry Karol Herian

Vo veku 83 rokov náhle zomrel Karol Herian. Odborník na potravinárstvo – špeciálne na mliekarenstvo. Je autorom niekoľkých kníh o syroch. Detstvo prežil v skromných pomeroch v Hlohovci. Študoval na Chemicko-technologickej fakulte dnešnej Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Dlhé roky bol pracovníkom a aj riaditeľom Výskumného ústavu mliekarenského.

Pripomeňme si teraz Karola Heriana, keď sa naposledy vrátil do Hlohovca. Na výstave o hlohovských podnikoch, kde bola aj časť o hlohovskom závode Milexu. Martin Jurčo vtedy oslovil riaditeľa Vlastivedného múzea Jozefa Urminského.

Zomrel odborník na mlieko a syry Karol Herian Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Karol Herian zomrel vo veku 83 rokov. Pripomeňme, že sa podieľal na zavádzaní výroby ementálových syrov. Vyvíjal syry salámového typu, priemyselne parené syry, plesňové syry Choč, syrený dezert Milko, nové druhy tavených čerstvých syrov a tiež bol pri začiatkoch výroby termizovaných tvarohov.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame