Slovenská gastronómia v európskych podmienkach s historikom Vladimírom Tomčíkom

Slovenská gastronómia v európskych podmienkach s historikom Vladimírom Tomčíkom

Bryndza, halušky, jahňacina či rezeň – naše osvedčené pochúťky. Ale čo to „naše“ naozaj znamená? Mnohé jedlá sú odkazom prirodzenej migrácie obyvateľov v regióne. Z rozhovoru s historikom Vladimírom Tomčíkom , znalcom európskej aj prešporskej kuchyne, sa veľa zaujímavého dozvedela aj Hana Michalčíková.

Slovenská gastronómia v európskych podmienkach s historikom Vladimírom Tomčíkom I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenská kuchyňa je bezpochyby ovplyvnená množstvom iných kuchýň a nielen v bezprostrednej blízkosti našej krajiny. To jej samozrejme na chuti a pestrosti neuberá, práve naopak. Zaujme širokým výberom jedál, z ktorých si vyberie aj ten najnáročnejší. Historik Vladimír Tomčík sa roky venuje gastronómii. Jeho knižnicu spestrujú kuchárky v rôznych jazykoch, od najstarších až po súčasné. Hanu Michalčíkovú preto  zaujímalo, čo považuje za najväčšie medzníky v gastronómii?

Slovenská gastronómia v európskych podmienkach s historikom Vladimírom Tomčíkom II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorili sme o slovenskej gastronómii v európskych súvislostiach s historikom a gurmánom Vladimírom Tomčíkom. Ak vás téma zaujala a chcete sa dozvedieť aj viac, máte možnosť prísť do Mestskej knižnice v Bratislave, 20. marca, vo štvrtok o 18:00 hodine a odhaliť osobne inšpirácie, vplyvy a súvislosti gastronómie v našom regióne.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame