Plesnivé jedlo – vyhodiť alebo pleseň zoškriabať?

Plesnivé jedlo – vyhodiť alebo pleseň zoškriabať?

Všetci to poznáme: bielo-zelenkavý nevábny povlak v džemoch, kompótoch, na chlebe, ovocí a iných zabudnutých potravinách.

Ruku na srdce, kto z vás nikdy nepodľahol nutkaniu odstrániť pleseň a zvyšok zdanlivo čistej potraviny skonzumovať? Veď hovorí sa, že dobrá gazdinka všetko zužitkuje. Na druhej strane sa hovorí, že aj plesnivý fliačik na jablku spôsobuje vážne poškodenie pečenie, zlyhanie obličiek či rakovinu. Ako je to naozaj, sa pýta Soňa Juriková.

Plesnivé jedlo – vyhodiť alebo pleseň zoškriabať? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Soňa Juriková foto: expert-referencement

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame