Za drahé a úžasné jedlá považujeme častokrát tie exotické, plné dovážaných, cudzokrajných surovín. Niektorí si ich chodia vychutnávať aj do zahraničia.
Pritom kedysi chodili hostia za takýmito pochúťkami k nám – na Slovensko. V Leviciach pracovníčky Štátneho archívu objavili drobnú kuchársku knižku z roku 1926, v ktorej sú tie najfajnovejšie jedlá, o ktorých dnes môžeme iba snívať. Vydali ju vo vynovenej podobe a k receptom pridali dobové fotografie miestnych dám s ich krátkym životným príbehom. O receptoch, ale aj histórii Levíc, ktorá sa spája s jedlom a kulinárstvom, sa s pracovníčkou archívu Jarmilou Bátovskou, spoluautorkou knižky Kuchárska kniha levických dám, rozprávala Jolana Čuláková.
Kuchárska kniha levických dám Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.