Kuchárska kniha levických dám

Kuchárska kniha levických dám

Za drahé a úžasné jedlá považujeme častokrát tie exotické, plné dovážaných, cudzokrajných surovín. Niektorí si ich chodia vychutnávať aj do zahraničia.

Pritom kedysi chodili hostia za takýmito pochúťkami k nám – na Slovensko. V Leviciach pracovníčky Štátneho archívu objavili drobnú kuchársku knižku z roku 1926, v ktorej sú tie najfajnovejšie jedlá, o ktorých dnes môžeme iba snívať.  Vydali ju vo vynovenej podobe a k receptom pridali dobové fotografie miestnych dám s ich krátkym životným príbehom. O receptoch, ale aj histórii Levíc, ktorá sa spája s jedlom a kulinárstvom, sa s pracovníčkou archívu Jarmilou Bátovskou, spoluautorkou knižky Kuchárska kniha levických dám, rozprávala Jolana Čuláková. 

Kuchárska kniha levických dám Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jolana Čuláková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame