Záľubou Róberta Ihringa z Piešťan sú dejiny našej gastronómie. Poznatky, ktoré pri svojom štúdiu zozbieral, nájdete v jeho novej knihe Utajovaná história slovenskej kuchyne. Kto priniesol na uhorský kráľovský dvor vidličku? Čo všetko sa kedysi označovalo slovom makaróny? A kedy k nám v skutočnosti prišla tekvica, fazuľa či morka? To sú otázky, ktoré sa pokúsime zodpovedať v rozhovore, ktorý nahral Michal Herceg. Najprv ho zaujímalo, čo vlastne Róberta Ihringa podnietilo skúmať našu gastronómiu.
Vývoj slovenskej gastronómie 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Utajované dejiny slovenskej kuchyne. Tak sa volá kniha, v ktorej spolu s jej autorom Róbertom Ihringom z Piešťan listuje Michal Herceg. A začínajú vo veľmi nepokojnom období výbojov Osmanskej ríše.
Vývoj slovenskej gastronómie 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak čo, dali by ste si? Po tomto rozprávaní Róberta Ihringa sa hodí zaželať asi už len dobrú chuť.