Cukor, múka a soľ - na jednej strane sú to potraviny, bez ktorých sa v kuchyni mnohí nedokážeme zaobísť. Ale na druhej strane ich nadmerná konzumácia spôsobuje množstvo zdravotných problémov. Zoberme si takú soľ. Ozaj, viete, aké prípustné množstvo soli odporúča Svetová zdravotnícka organizácia? Jej denná dávka by mala byť okolo 5-6 gramov, no väčšina z nás toto množstvo každý deň vysoko prekračuje. A práve „slaný problém" si na mušku zobrala Janka Bleyová.
Obličky a solenie
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
A naša rada? Jasné, že nemusíte jedlá dochucovať popolom ako brazílski indiáni, aj v slovenskej kuchyni predsa existujú všakovaké bylinky a koreniny. Dochutiť jedlo sa dá aj citrónom, octom, cesnakom, či cibuľou - to sú tiež zložky potravy, ktoré dokážu ulahodiť aj gurmánom. Aspoň občas prispôsobiť kulinárske umenie zdraviu obličiek sa predsa oplatí.