Kuracie mäsa patrí k najobľúbenejším druhom mäsa u Slovákov. Každý z nás ročne zje asi 36 kilogramov. Naša produkcia kuracieho mäsa však spotrebe nestačia, preto je potrebný aj dovoz zo zahraničia. Vylepšiť sebestačnosť aspoň o pár percent však po novom pomôže nový chov, ktorý vznikol v Semerove. Pozrieť sa tam bola Jana Obrancová.
V Semerove vznikol nový chov kurčiat na mäso I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na Slovensku funguje viacero veľkochovov kurčiat, ktorých produktom je kuracie mäso, Jeho spotreba u nás neustále narastá, a hoci sa na pulty dostáva aj kuracina zo zahraničia, o tú slovenskú je medzi spotrebiteľmi tiež veľký záujem. Jej ponuka sa po novom na pultoch mierne navýši a to aj vďaka novému chovu v Semerove. Pokračuje Jana Obrancová.
V Semerove vznikol nový chov kurčiat na mäso II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hoci nový chov našu sebestačnosť o čosi posilní, dovoz kuraciny pre pokrytie našej spotreby bude naďalej potrebný. Prúdi k nám najmä z okolitých krajín, ale v istom množstve aj zo štátov ako sú Brazília, Nový Zéland či Faerské ostrovy.