Priemerný Slovák ročne skonzumuje ani nie pol kilogramu medu. Ide samozrejme o priemerné čísla. Nájdu sa ľudia, ktorí med nejedia vôbec a rovnako aj takí, ktorých spotreba sa šplhá na niekoľko kilogramov. S tohtoročnou sezónou medobrania to podľa včelárov bolo u nás ako na hojdačke. Na mnohých miestach sa vytáčanie už skončilo, a sezóna postupne smeruje ku koncu. Na trh sa teda dostáva už tohtoročný med. Faktom však je, že na pultoch je aj pomerne veľa medu z dovozu, a v súvislosti s ním do popredia vyvstáva aj otázka jeho pravosti. Téme sa venuje Jana Obrancová.
Med bojuje s pokusmi o falšovanie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Pri takomto počte naozaj je z čoho vyberať a nejakého včelára určite v okolí nájde každý z nás. Vyššia cena medu, za ktorú ho ponúka oproti pultom obchodných reťazcov, môže byť neraz dôkazom toho, že ide o pravý med, ktorého vyprodukovanie si vyžaduje isté náklady.