Poludnie sa blíži a bežne je to pre nás čas obeda. Mnohí sa však dnes držia tradičného pôstu, a myšlienky na jedlo sústredia najmä k večeri. Neodmysliteľnou súčasťou vianočného stola býva aj ovocie. Vieme si ho dopriať zo slovenskej produkcie? Zisťovala Jana Obrancová.
Vieme si ovocie na sviatočnom stole dopestovať doma? I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V mnohých domácnostiach sa už teraz usilovne pracuje na príprave štedrej večere – niekde rozvoniava kapustnica, inde šošovica, chystá sa zemiakový šalát aj ryba, ako aj tácky s koláčikmi a misa s ovocím. K tradičným druhom na našich stoloch v minulosti patrili najmä jablká, nechýbali však napríklad ani sušené slivky. Dnes sa stoly často prehýbajú aj pod rôznymi exotickými druhmi. Viac už Jana Obrancová.
Vieme si ovocie na sviatočnom stole dopestovať doma? II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nech už budete mať dnes večer na stole ovocie z domácej alebo zahraničnej produkcie, verme, že vám bude chutiť, veď napokon nedopestujeme ho dosť na to, aby sme všetci mohli jesť len to slovenské. To je výzvou pre našich pestovateľov do ďalších rokov.