Hoci sa zdá, že vinohradníci majú už väčšinu práce so zberom viniča za sebou, nie je to celkom pravda. Práve v týchto dňoch je totiž v niektorých viniciach stále ruch – najmä tam, kde sa rozhodli vyrábať aj slamové víno. Hrozno naň sa totiž zbiera spravidla až v neskoršom jesennom období. Viac prezradí Jana Obrancová.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Treba naň viac času a aj viac hrozna, no odmení sa väčším množstvom cukru a výnimočnou chuťou aj vôňou. Reč je o slamovom víne, s ktorého prípravou vinári začínajú práve v týchto dňoch.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tohtoročné neprajné počasie, ktoré robilo vrásky na čelách mnohých poľnohospodárov, vraj slamovému vínu neuškodilo. Ak ale nechcete čakať na aktuálny ročník, po ruke sú samozrejme už dorobené staršie slamové vína. Piť ich možno ako aperitív pred jedlom, alebo aj ako digestív či namiesto dezertu.