Sú krásne, voňavé, ale aj chutné a zdravé. Reč je o jedlých kvetoch. Tie sú v súčasnosti módnym trendom v kulinárstve a na tanieroch sú čoraz obľúbenejšie. Hoci sú pestovatelia, ktorí sa na ich pestovanie zaujímajú, možno ich pestovať aj doma. Viac vie Jana Obrancová.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zatiaľ čo v zahraničí ich možno nájsť čoraz viac, u nás sa jedlým kvetom venuje zatiaľ len zopár pestovateľov.
Nechtík, kapucínka, ruža, sedmokráska, fialka či levanduľa. Aj to sú kvety, ktoré okrem toho, že potešia oko a rozvoňajú miestnosť, patria aj na tanier a potešia aj chuťové poháriky. Ide totiž o jedny z mnohých jedlých kvetov, ktoré sú aj u nás čoraz obľúbenejšie v kulinárstve, ale aj u pestovateľov. Pokračuje Jana Obrancová.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jedlé kvety možno pestovať aj doma, avšak sa treba vyhnúť chemickým hnojivám a najmä postrekom. Na tanier treba kvety pridávať podľa chuti a skôr v menších množstvách – len na zaujímavé dochutenie jedla.