Oberačka je najradostnejšia práca pri pestovaní viniča. Čím lepšie sú bobule vyzreté, tým sú sladšie a obsahujú viac aromatických látok, ktoré sú dôležité hlavne pre výrobu jemných buketných vín. S ich zberom sa preto neponáhľame, ale nechávame ich čo najdlhšie na kroch, pretože v posledných jesenných dňoch býva zvyšovanie cukornatosti a aromatických látok najvyššie. Vinári môžu byť tohto roku spokojní, lebo oproti vlaňajšku im prialo aj počasie a to sa prejavilo i na vyšších výnosoch. Pri zbere hrozna im pod Malými Karpatmi pomáhajú aj brigádnici. Práve za nimi sa do vinice tesne nad Vištuk vybral aj Miroslav Würfl.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Malokarpatská vínna cesta v sebe spája niekoľko fenoménov – víno, krajinu a históriu oblasti medzi Bratislavou a Trnavou. Medzi nimi leží aj Svätý Jur, ktorý sa pýši dlhoročnou vinohradníckou tradíciou. V tomto kráľovskom meste sú teraz - v čase oberačiek - najvyťaženejší práve miestni vinári. Presvedčil sa o tom Miroslav Würfl. Priamo na dvore ho privítal Miroslav Havel, ktorého okrem oberačiek v súčasnosti zamestnávajú aj iné starosti.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Aj tentoraz vás čakajú v malokarpatskom regióne malé útulné pivničky a teplé degustačné miestnosti od Bratislavy - Devína cez Vajnory, Raču, Svätý Jur, Limbach, Modru, Častú, Doľany až po Trnavu. Pivnice budú otvorené 17.a 18. novembra od 12.00 do 21.00.