Klub Farmárov: Dvojitá kvalita potravín

Klub Farmárov: Dvojitá kvalita potravín

Ľahko si to predstavíte. Kúpime si napríklad presladzovaný nápoj v potravinách v Bratislave a vo Viedni. Ochutnáme ho a kvalita je rozdielna. Nielen podľa zloženia na obale, ale aj podľa chuti. V posledných týždňoch sa začalo o tejto téme hovoriť viac. A postupne sa schyľuje k opatreniam. Napríklad o takýchto výrobkoch bude informovať aj nová webová stránka. Pokračuje Martin Jurčo.

  1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenská asociácia spotrebiteľov prišla už v roku 2011 s upozornením, že v krajinách východnej  Európy predávajú nadnárodné spoločnosti výrazne rozdielne potraviny. Rozhorčení boli aj bulharskí spotrebitelia, pretože štatistiky ukázali, že najviac nekvalitných potravín smeruje práve k nim.

Aj na slovenské pulty dovážajú nadnárodné spoločnosti výrazne menej kvalitné potraviny ako na trhy Nemecka či Rakúska. Podľa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory neobstojí ani argument o rozdielnych regionálnych chutiach, na ktoré sa odvolávajú niektorí nadnárodní výrobcovia.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kým prídu do praxe spomínané opatrenia - Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora odporúča kupovať najmä slovenské potraviny. Nezaškodí sledovať zloženie potravín.

Autor: Martin Jurčo; Ilustr. foto: Crekmoreco

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame