Čo ma živí, čo ma teší - Radoslav Nackin

Čo ma živí, čo ma teší - Radoslav Nackin

Keď je dobré jedlo aj prácou aj zábavu, je rozprávanie o práci a záľubách ťažko od seba oddeliť.

To je aj prípad Radoslava Nackina, ktorý sa skvalitňovaniu slovenskej kuchyne, ale aj vzdelávaniu Slovákov v gurmánstve venuje už viac ako dvadsať rokov.

Tatiane Šuškovej svoju profesijnú cestu k dobému Radoslav Nackin popísal.

Čo ma živí, čo ma teší - Radoslav Nackin 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Gastrosegment patril kvôli protipandemickým opatreniam k najzasiahnutejšej oblasti.
Reštaurácie boli zatvorené a nekonal sa ani tradičný už siedmy ročník Zimný festival jedla, počas ktorého zapojené reštaurácie lákajú gurmánov na špeciálne menu.

Aj preto vznikol nápad Letnej edície tohto podujatia. Tá prebieha práve teraz, až do 18. júla. Na webovej stránke Zimný festival jedla- Letná edícia nájdete zoznam reštaurácií zo všetkých krajov Slovenska a môžete si vybrať to na čo máte práve chuť - chute regiónov, ikonické jedlo, či kuchárovu voľbu.

Je jedlo vašou vášňou, nielen pri jeho konzumácii, ale aj príprave?

Varenie sa stáva pre mnohých ľudí dnes naozajstným koníčkom a našťastie aj u nás sa o dobrom jedle už stále viac vie.

Radoslav Nackin sa už dvadsať rokov na Slovensku usiluje vzbudiť v ľuďoch záujem o kvalitné jedlo v zmysle hesla - sme to, čo jeme. Tatianu Šuškovú zaujímalo či sa podľa Radoslava Nackina darí meniť gurmánske návyky Slovákov.

Čo ma živí, čo ma teší - Radoslav Nackin 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kulinárske umenie najzaujímavejších reštaurácií Slovenska si môžete až do polovičky júla vychutnať na Letnej edícii Zimného festivalu jedla. Nielen že sa dobre najete, ale podporíte aj reštaurácie, ktoré to nevzdali a naďalej chcú ponúkať zážitkovú gastronómiu. A niektoré z reštaurácií ponúkli svoje recepty aj do nášho Kulinária, ktoré od pondelka po celý týždeň pripravuje Tatiana Šušková. A ak nám na Facebook Rádia Regina napíšete pod každodenný recept Kulinária, ktorý tam nájdete, Vaše postrehy na otázku, čo je pre vás kvalitná reštaurácia, tri z najvýstižnejších a originálnych odpovedí po celom týždni odmeníme festivalovým balíčkom.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame