Kuchyňa a jedlo na našich stoloch sa v súčasnosti podstatne líši od toho, čo pripravovali a jedli naši predkovia, napríklad pred päťsto rokmi. V meste žilo mnoho šľachtických a meštianskych rodín, ktoré dbali na slávnostné stolovanie a prípravu podávaných jedál hlavne v období sviatkov. Predstaviť tieto zvyklosti sa podujalo Západoslovenské múzeum v Trnave na podujatí Ako sme (sa) hostili. Vlaste Cigánkovej o ňom povedala jeho riaditeľka Lucia Duchoňová.
Západoslovenské múzeum v Trnave ukázalo, ako sme (sa) hostili v minulosti I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Západoslovenské múzeum v Trnave pripravilo v tomto predvianočnom období interaktívne podujatie s názvom Ako sme (sa) hostili. Je súčasťou projektu kultúrnych inštitúcií Trnavského samosprávneho kraja s názvom Dvere kultúry dokorán. Okrem jedálnička šľachticov a mešťanov v minulosti predstavuje aj prvú kuchársku knihu v slovenčine od Jána Babilona a tiež sviatočné stolovanie s dôrazom na vianočné obdobie. Pokračuje Vlasta Cigánková.
Západoslovenské múzeum v Trnave ukázalo, ako sme (sa) hostili v minulosti II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.