Až do 8. marca si môžete vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci pozrieť výstavu Made in Hlohovec. Mapuje prácu, aktivity a produkciu hlohovských podnikov v 20. storočí. Jeden z panelov je prostredníctvom fotografií venovaný aj hlohovskému závodu trnavského Milexu. Bol to kedysi malý priestor oproti múzeu, kde v pivniciach zrel syr niva. Jedným z tých, čo boli pri tom, je aj odborník na mliekarenstvo Karol Herian. Martin Jurčo sa o tejto časti výstavy rozprával s autorom Jozefom Urminským z Vlastivedného múzea v Hlohovci.
Až do 8. marca môžete navštíviť výstavu Made in Hlohovec
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko spomienky Karola Heriana, ktorý dnes svoj odbor sleduje už ako dôchodca – pripomeňme, že je aj autorom príručky pre malovýrobcov a priateľov syrov. Výstava Made in Hlohovec je vo Vlastivednom múzeu až do 8. marca.